Arbete, strömavbrott, IVF och JUL!

 

Fyra dagar i sträck har jag arbetat. För mycket för mig faktiskt, för mycket för de flesta kanske. Det är så intensivt på mitt arbete när jag har rådgivning. Man jobbar liksom inte fyra dagar 8 - 5 utan det känns som att man jobbar 7 - 18 och dessutom när man jobbar till 22 kvällen innan börjar man kvart i sju dagen efter. Det gör att jag för det mesta inte sover mer än fyra och en halv timme dem nätterna.  Jag far och flänger överallt och vill göra mitt bästa och det vill jag göra de första tre dagarna och den fjärde vill jag inget mer. Då orkar jag inte höra någon ropa på mig eller vilja något med mig över huvudtaget.

På julafton arbetade jag och sen kom jag hem till ett fullt hus – hela Kristers familj var här. Krister son och flickvän hade stått i köket så gott som hela dagen och lagat mat. När jag kom hem så återstod potatisen och jag tänkte… hur ska det här gå att få någon ordning på?

Vips, så stod det ena efter det andra på bordet, alla hjälpte till och även om några stod i vägen så gick det bra ändå ;-) Det är så härligt med Kristers familj, allt är så okomplicerat och skönt!

I fredags dagen innan julafton hände något märkligt. Jag skulle ju börja med min IVF behandling den 28 dec men var tvungen att börja redan i fredags då jag fick en blödning. Jag blev alltså inte gravid denna månad heller, min kropp har visst hamna helt i obalans.

Jag ringde genast kliniken och de bad mig börja med sprayningen redan då – allt för att spara tid, sa de. Jag är tacksam för att de är så införstådd i tidens betydelse!

Nu har jag börjat spraya och idag är det femte dagen. Den här sprayen sätter först fart på hormonerna för att sen efter tre veckor göra att hormonproduktionen stannar av – alltså det kommer bli att jag kommer in i ett slags klimakterium.

Vi har haft strömavbrott också på grund av stormen vilket gjort att vi inte kunnat nå ut till världen. Jag är så glad för vårt hus som höll värmen trots stopp i pelletspannan. Tack och lov var det ju plusgrader ute – det var räddningen!Ljuskronan hittade vi på blocket någon dag innan jul och Kristers bror har dekorerat den stiligt.

8 kommentarer:

 1. Nu håller jag alla tummar jag har att det blir Tussesyskon under 2012.

  Tände ett ljus för er och Tusse på julafton. Se på min blogg om du inte redan sett det.

  Kram kram

  SvaraRadera
 2. Såg det nu, här har ju varit strömavbrott och jobb och så fullt upp så jag har inte sett ditt inlägg!! Jag skrev en kommentar med! Stor kram och stort tack till dig!

  SvaraRadera
 3. Åh vilken härlig jul! :)Tack för dina ord! De är så visa. Som vanligt. Klockrent liksom. Fin släkt och fin lampa! Underbara ni!

  Massa kram!

  SvaraRadera
 4. Hej, halkade in på din blogg via IVF-bloggar. all lycka till med första ivf.et! Fina bilder på er son Tusse! ♥
  Du vet var vi andra finns om du behöver stöd. Både de som gått igenom det, de som kämpar nu o de som kämpar igen.
  Alla är vi i samma båt. kram

  SvaraRadera
 5. Vill bara säg att jag önskar dig all lycka till och hoppas ni får er önskan uppfylld. Smärtan att förlora ett barn är obeskrivlig kan jag förstå (har själv haft tre relativt tidiga missfall, och den smärtan är grym men knappast jämförbar med att förlora ett barn "färdigt för världen"). Men längtan du känner, delar jag. Sprayar just nu inför 6-e försöket..och hoppas så det gör ont.. Hoppas innerligt även för Er skull !! Kram T

  SvaraRadera
 6. Hej... Halkade in av en slump här.. Det kan inte vara en nidblödning som du fått? Det fick jag med båda mina flickor... Eller fortsatte blödningen i flera dagar? Kram och lycka till! /Frida

  SvaraRadera
 7. Tack för era kommentarer!! IVF karusell, jag kommer nog höra av mig och kika in hos dig! Anonym/T- önskar dig all lycka med! Vilken dag är du på i sprayandet?

  Frida, det var inte en nidblödning, för den fortsatte i fyra/fem dagar. Det var helt klart något som blev fel med ägglossningen.

  SvaraRadera
 8. Hej! Tittar in här lite då och då. Jag var också med April-mammor på mon bebis och blev så berörd av vad som hände dig och din familj. Har svårt att förstå allt ni fått gå igenom då det ju gick bra för oss. Men du verkar så otroligt stark och det du skriver berör en verkligen rakt in i hjärtat! Önskar er all lycka och håller tummar och tår för er att 2012 blir ert bebisår!

  SvaraRadera