Och var finns ni i livet

Läkaren tittade på oss med en utmanande och varm blick. Det plirade i hans ögon. Han älskar sitt jobb, det syntes lång väg.

Jag tog sats och som vanligt hann jag före Krister. Formulerade mig i långa meningar med  undertext av en krampaktig längtan. Berättade om vår kärlek som tillslut blev en Tusseson. Berättade om miraklet, att han blev till över huvudtaget. Berättade om telefonsamtalet i bilen från läkaren, samtalet som bröts och att han aldrig ringde upp igen. Provsvaren som fick mig att tappa hoppet. Att allt verkade kört. I rummet satt vi. Tre människor. En läkare, en kvinna (hon som är jag) och mannen (han som är han, den jag älskar villkorslöst). Mannen som är så närvarande att det gnistrar av partiklarna i rummet. Krister – mannen – sitter tyst men är talande ändå. Med hela sin kropp.

Med hela oss så befinner vi oss här i vår kärlek och i sorg och skulle vi säga allt som vi befinner oss i så skulle inte tiden räcka till för det är så himla mycket vi befinner oss i nu – som ett helt livssynopsis, det sammanfattas varje dag om och om igen för att påminna oss att livet är viktigt att närvara i men förbannat svårt att leva upp till ibland, om man är som kvinnan – hon som är jag, för jag tänker mer än vad jag handlar och mannen han gör, för det är det enda som leder till nåt. Han gör bara och får se, det sa han helt självklart till mig häromdagen när vi åt frukost och jag, jag tänker och tänker och tänker för att se om det kan bli nåt gjort…

Vi lägger tillsammans upp en plan. Det blir en undersökning. Det visar sig sitta en cysta, 4 cm stor på äggstocken. Det klart att den inte vill samarbeta då, det förstår väl vem som helst. 

Nu ska livmodern få lite hjälpmedel och göra det den behöver. Sen börjar vi om igen. Fina älskade kropp.

6 kommentarer:

 1. <3
  Du skriver så bra. Du är så fin. Stor kram till dig och din längtan!

  SvaraRadera
 2. Fina fina Anne!
  Du skriver så det berör, djupt. Du skriver så jag förstår, på riktigt. Några tårar trillar, över sorg, över den fina, varma kärleken och för hoppet. Det ständigt närvarande hoppet som göms under smärtan ibland.
  Stor varm kram till er!
  Helena

  SvaraRadera
 3. Håller alla tummar och tår för er och skickar er varma styrkekramar på vägen.

  /Elisabeth med *Vendela*, Vilda, *Vega*, Ville och Vilja

  SvaraRadera
 4. Älskade vän! Vad stark du är, det är ett mirakel i sig tycker jag! Hur du och Krister går igenom detta svåra, steg för steg, hittar ljusglimtar och kraft i er kärlek och i kärlek från de ni har nära er och nu ser framåt, tar er uppåt...Längtar efter att träffas! Massor av kramar /Anna

  SvaraRadera
 5. Du skriver väldigt vackert.

  Verkar vara vanligt med cystor efter graviditet.. jag har också en rackare på äggstocken som inte har velat försvinna av sig själv.

  Håller tummarna att det snart flyttar in en liten bebis i dig!
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Som de andra sagt innan mig - man blir verkligen berörd av det du skriver. Nu håller jag tummarna att kroppen snart vill samarbeta igen så att du än en gång kan få uppleva lyckan av att vara gravid.
  Styrkekramar!

  SvaraRadera