Holismens verkan

Efter ett dygn ungefär av malande tankar har jag äntligen kommit ut i ljuset. Huvudet spränger av alla tankar och av allt sökande. (Kan ju låta lite skrytsamt att min hjärna har en sån aktivitet, men det bjuder jag på). Jag är en problemlösare. Det finns inte ett problem jag kommer över som jag inte vill göra något åt. Synd bara att jag inte är läkare så jag kan förskriva min egen medicin, för då skulle jag göra det direkt. Har förstått hur det hänger ihop. Jag kan inte helt medicinskt förklara det men jag förstår det med hela holismens verkan.

Dopamin, serotonin och noradrenalin är sårbara komponenter i det centrala nervsystemet. När de rubbas och det kan de göra t.ex. när en svår händelse sker. Som t.ex. att förlora sitt barn. En svår stressreaktion utlöses. Dopamin som är en mycket central signalsubstans kan få sig en rejäl känga då. Det kan i sig öka sårbarheten till att hypofysen utsöndrar mer Prolaktin vilket är ett hormon som hjälper till med mjölkproduktionen. Förhöjt prolaktin minskar fertiliteten och som i sin tur gör att kvinnan kan ha svårt att få ovulation (ägglossning).

Mitt hopp är tillbaka. Nu gäller det bara att få balans på hypofysen och det centrala nervsystemet. Alltså hitta en bra medicin bland annat. Jag får överväga om jag ska ringa Läkarhuset i morgon igen eller försöka få tag på en annan läkare som kan skriva ut medicinen åt mig.

Nu har jag också förklaringen på varför jag inte gått ned ett enda kilo i vikt sen förlossningen. Förhöjd prolaktinhalt försvårar nämligen för fettförbränningen. 


3 kommentarer:

 1. Vi har olika sätt att ta itu med problem och dina fungerar tydligen! Kram vännen. Åsa

  SvaraRadera
 2. Tack, för att du delar med dig av din insikt, som problemlösningsprocessen lett fram till!
  gunilla

  SvaraRadera
 3. O ... intressant! Om det inte tar sig denna månaden heller måste jag be om att få mitt prolaktinvärde kollat!

  Tack, fina du!

  SvaraRadera