Budskap till min kära kropp


Jag ringde i morse till kliniken för att få reda på mina provsvar. Tagit TSH, FSH och prolaktin. Hon i tel lovade att läkaren skulle titta på svaren och återkomma till mig sen. Kvart i fyra ringde telefonen.  Vi befann oss på en väg i skogen så mottagningen var jättedålig. Fertilitetsläkaren började berätta om svaren. Förra året i augusti tog jag samma prover. Då var mitt FSH värde 4 och nu denna gång var det 15! Alltså alldeles för högt. Mitt prolaktinvärde var också förhöjt, men jag har läst någonstans att det kan bli ett falskt värde på det om man inte tar provet vid rätt tidpunkt. 

Precis när han sagt allt detta och jag var på väg att ställa följdfrågor: te.x. hur mycket kan det här med förhöjt prolaktinvärde påverka eftersom jag varit gravid nyligen? Kan det var falskt värde p.g.a. provtagningstiden (jag tog nämligen provet precis efter jag stigit upp ur sängen, man ska helst vänta tre timmar). Kan FSH vara förhöjt när kroppen är ur balans? Kan FSH vara förhöjt om Prolaktinet är förhöjt? Massor av frågor fanns i mig och en enorm sorg och förtvivlan välde upp - Då bröts samtalet. Han ringde inte upp igen!

Min kära kropp, jag tänker inte skrika på dig, inte misshandla dig. Jag tänker lyssna nu. Den är trött. Den behöver vila. Så. Jag säger inte att det är kört, det känns bara lite hopplöst just nu. Just nu är det så här. Just nu.Den här fina lilla storken fick vi av våra grannar. I Tyskland sätter man upp den i rummet/fönstret för att skapa bebislycka. Jag vill inte att hoppet ska vara över. Känner bara så nu. Vet det. Målmedvetenheten kommer tillbaka.

3 kommentarer:

 1. Låt våra storkar göra att vi snart får ett levande barn!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Anne kära vän. Jag skickar en stor varm kram till dig.

  SvaraRadera
 3. Anne,saknade dig i kväll. Tusen kramar och varma tankar till er båda.

  SvaraRadera