Sov gott alla fina innerliga människor

Det har varit en märklig dag idag. Jag vaknade vid åttatiden av mig själv och var ändå väldigt trött som jag brukar vara när jag vaknar. Jag kom på att jag skulle skriva några mail till folk och kastar mig över datorn för att göra det, det fanns energi i det då det handlade om att jag så gärna ville ha tag på några människor som jag vill träffa snart. Jag gladdes åt att de finns och det gav mig energi. Jag skickade iväg de där mailen och sedan var det kört...

Jag fastnade vid datorn. Två timmar låg jag i sängen med datorn som enda sällskap. Gissa om jag var ännu mer trött sen... Det var jag ju naturligtvis. Datorn dränerade mig.

Halva dagen sedan ville jag bara sova men tillät mig det inte riktigt. Halva dagen gick jag och tänkte på allt jag kunde göra om jag var lite piggare. Halva dagen tänkte jag att snart vill jag börja göra sångövningar igen så rösten kommer igång. När halva dagen nästan gått så var kl 14.30. Jag körde in till sjukhuset för att hämta min kusin.

Fysiska reaktioner hägrar i min kropp. Jag skakade när jag körde bilen, jag darrade liksom i hjärtat. Jag börjar fundera på om jag har hjärtflimmer eller hjärtfladder. Hjärtat vibrerade och bröstet likaså. Kroppen känns utarmad och förlamad. Jag ser fortfarande alldeles blek ut när jag ser mig själv i spegeln och eksemen har inte försvunnit så som jag vill. Men någonstans, förstår ni, så finns det ett hopp. Jag känner i och med denna reningsprocess att jag är på väg mot något bättre, det är uppbyggande istället för som förut nedbrytande. Därför ska jag inte sitta framför datorn för länge för det är också nedbrytande. Så hjälp mig med det, hjälp mig att stänga av datorn.

Min kusin kom och vi började planera vår verksamhet vi ska göra. Det gav energi det med. Jag fyllde ivrigt i blanketten på bolagsverkets hemsida. Vi ska registrera en ekonomisk förening, ett så kallat kooperativ! Jag ska bara finna ut hur jag ska få firefox att bli kompatibelt med e-legitimationen.

Nu är det kväll och min kropp känns mer uppbyggd. Därför ska jag sluta nu.
Sov gott alla fina innerliga människor.

4 kommentarer:

 1. God morgon Anne!
  Stäng genast av datorn (du bad ju om hjälp att stänga av datorn) ;)

  SvaraRadera
 2. Är du säker på att det bara är en reningsprocess? Och inte så att du fick en panikångestattack eller nåt sånt..?

  SvaraRadera
 3. Du kämpar på Anne! Du är en sann riddare! Jag brukade på de tiden man hade modem och betalade per minut man var ute på nätet säga max en timme per dag- Och jag höll den tiden-
  Prova det- Säg Ma en timme per dag. Det brukar man ju säga till barn som spelar dataspel också Så det funkar säkert på vuxna med-

  SvaraRadera
 4. Tack för er hjälp! Jag mottager den tacksamt! Jag har inte panikångestattacker, men däremot en depression i botten och existentiell ångest som belägrar mig då och då. Jag är helt slut rent fysiskt nu och kroppen svettas och hjärtat bultar, men jag tror det snarare har med oförmåga att kunna slappna av helt än något annat.

  SvaraRadera