H1N1 och svinismundering

Jag är verkligen inte någon förespråkare för att tillägga is i slutet på ord. Kramis t.ex. är ett avskyvärt ord i min värld och lika så sötis. Nu har det blivit populärt att säga svinis om den Nya Influensa H1N1. Samtidigt som jag tycker det låter lite fånigt så kan jag inte låta bli att använda ordet nu inför mitt kommande jobb. Jag ska bli första soldat på infektionsavdelningen och var tror ni inte om inte där det finns H1N1. Jag ska endast ta hand om de som blivit drabbad av den Nya Influensan eftersom det finns så många på avdelningen av personalen som är gravida så får inte de jobba med denna patientgrupp.

Det är klart jag ska arbeta med dessa svinisinsjuknade patienter, jag är ju varken gravid eller lider av någon annan åkomma som skulle kunna kategoriseras in i riskgruppen. Det är också klart ur ett annat perspektiv, eftersom jag egentligen inte vill direkt arbeta som sjuksköterska så kan jag väl lika gärna göra det extrema. Därför ska nu en del av mig bli sjuksköterskan Anne och iföra mig full svinismundering. Jag lovar att återkomma med bild senare på min intressanta arbetsdräkt.

4 kommentarer:

 1. Svinis - det var ett hemskt ord. Tror jag föredrar sötis! Så du är i influensans mittpunkt, Anne! Själv hinner jag inte vaccinera mig innan jag reser till Vietnam. Frågan ärju om man ska vaccinera sig, jag vet inte än!

  SvaraRadera
 2. Om man inte har några sjukdomar som astma, KOL, hjärt-kärlsjukdom så tycker jag inte det finns någon anledning att vaccinera sig... Det är t.ex. kvicksilver i vaccinet så det är ju inte något gott att tillföra. Jag tror på 30 mg zink, 2000 mg c-vitamin och en dos D-vitamin per dag - det rustar ditt immunförsvar till max! Ta med dig det till Vietnam så klarar du dig nog jättebra tror jag!

  SvaraRadera
 3. Håller med dig, is på ord störigt.
  Tack för din kommentar på min blogg.
  Lycka till på det nya jobbet!
  Kram Milda

  SvaraRadera
 4. Jag ser fram emot bilden på dig iförd arbetskläder! Själv har jag beslutat att INTE vaccinera mig och enligt sjukvårdsupplysningen hade jag svininfluensan i veckan som gick! Ha en fin arbetsvecka och var rädd om dig!

  Kram
  /Maria

  SvaraRadera