Femte dagen

Jag äter inte laktos, gluten, ost, tomater, dricker inte alkohol och inte kaffe. Jag fyller min mage med en välgörande soppa som inte smakar så gott visserligen men som ska hjälpa mina tarmar att återfå sin balans för att i sin tur kunna hjälpa till att stärka upp både immunförsvaret och näringsupptaget i kroppen.

Vet ni, det går ganska lätt det här! Jag känner nämligen att jag gör gott, jag ger mig själv en rening för att bli piggare, starkare, vitalare och förhoppningsvis på längre sikt även gladare! Jag är inne på femte dagen och idag på den femte dagen så har kaffeabstinensen också försvunnit! Nu under söndagskvällen så infann sig en märklig känsla som jag inte känt på länge, jag kunde trampa på cykeln och hade kraft i bentagen. Det kändes som jag kunde styra min muskelstyrka och det var härligt att få tillbaka kraften. Jag har annars gått omkring på den stressiga vårdavdelningen med mycket tunga ben, så tunga ben att jag tänkt vissa minuter att nu, nu kan jag inte lyfta ett ben till, aldrig mer lyfter jag ett ben och aldrig mer går jag in i denna sjukhusvärld som är så sjuk just på så många sätt. Men nu ikväll... så kom en blink hopp tillbaka igen. Jag tänker att jag ska ta mig vidare och bli den jag är innerst inne, låta den inre jag få komma fram.

Ibland tänker jag att det åter igen är en illusion jag bygger upp för stunden, ett slags spel för att få mitt eviga ältande att stilla sig en stund. Ibland tänker jag att jag kommer hitta min form, min lilla sjö att simma i, min jordplätt att dansa på, min familj att värnas i, tillitens form att finna kärleken, min värld att sjunga i och sammanhanget att glädjas i och genom. Min styrka genom mig.

Jag känner att ni stöttar mig, ni som läser och det gör mig så glad!

4 kommentarer:

 1. Anne vad jag önskar dig det du så fint beskriver, jag kan se dig dansa på din jordplätt! Vad bra att du känner dig mer lätt i både kropp och sinne - jag klarar bara inte en fullständig detox eftersom kaffeabstinensen ger mig en huvudvärk som jag inte vill stå ut med. Önskar dig all styrka! Kram.

  SvaraRadera
 2. Vad kul att det känns bra efter fem dagar Anne. Jag håller också på med någon slags kur. Tre veckor är den på. Har en mage som inte är bra. Läkarna kallar det IBS. Men min kur är det en shiatsu-terapeut som har givit mig.
  Jag hoppas som du, att komma ut på andra sidan så småning om.
  Känner som du, ingen energi och alltid trött.
  Vill att du ska veta att du inte är ensam om att känna som du gör.

  Man måste börja rensa inifrån, sedan får det ta den tid det tar.
  Jag är ofta inne och läser här och känner att du och jag är ganska lika.
  Glöm bara inte bort allt bra som du har gjort hitils!
  Många kramar till dig Anne // Ewa Ä

  SvaraRadera
 3. Tillåt de goda energierna att få fäste och välkomna dem in i ditt liv och in i din kropp! Glöm heller inte bort att vi alla har våra brister men att det är viktigt att se bakom de vardagliga hindren, att se det väsentliga och komma ihåg att huset och människorna där vill väl!

  SvaraRadera
 4. Wow...så härlig energi i dina rader! Grattis! Kram från Liv

  SvaraRadera