Släppa taget


Om den som är känslomässigt nedbruten inte kan släppa taget, varför kan inte då den som är känslomässigt mer stabil hjälpa den som är nedbruten att släppa taget?

4 kommentarer:

 1. Bra fråga. Tyvärr har jag inget svar... förutom att jag också varit i den situationen. Stor kram.

  SvaraRadera
 2. Ingen lätt fråga och svaren kan vara många. Det onda svaret är ju makt, makten att hålla kvar, det snällare svaret är att man tror att det gör mindre ont att släppa lååångsamt. Svårt är det.

  SvaraRadera
 3. Jag vet inte heller. Men den som hjälper kan ju inte hjälpa om den som vill ha hjälp inte vill ha hjälp. Så att säga. Man måste själv släppa taget tror jag. Men man håller sig fast, fast det gör ont.Men att släppa är läskigt och är svårt...och gör ont det med. Den som hjälper kan ge en verktyget, eller nyckeln ellet vad man nu vill kalla det. Men jag tror man får låsa upp själv. Eller bygga upp alternativt låsa/ slita ner.

  SvaraRadera
 4. Så himla kloka ni är!! Ni anar inte vad ni hjälper mig genom era kommentarer och mycket har lossnat för mig ikväll faktiskt! Jag ser saker väldigt tydligt ikväll. Tack till er och till mina vänner Thérése, Anette och Anna för ert stöd med att finnas med era röster och levande stöd!

  SvaraRadera