Malmö

Gick ned genom Malmös gator igår och njöt av att vara i ingenmansland. Det lyser på överallt av digra ljusmästerverk. Det var ljus så gott som överallt på de stora gågatorna och när jag gick in i adventsvimlet vid sextiden så var det precis lagom med folk kvar efter hysterin tidigare på dagen.

Det är klart att under promenaden så ligger det där och lurar hela tiden, vart jag ska ta vägen och ska jag verkligen ta med mig alla grejer upp till Gävle när jag inte vet om jag ska bo där? Jag säger till mig själv om och om igen att det är bra att ha mina grejer samlade på ett ställe, men samtidigt kan jag se det parodiska i att sitta och åka 80 mil norrut med ett släp som kostar skjortan för att sedan hyra ytterligare ett släp som kostar klänningen för ta mig tillbaka med alla grejer. Alternativet är att jag gör mig av med alla grejer. Jag har gått fram och tillbaka i lägenheten och kollat på kartongerna och funderat om det är något mer jag kan göra mig av med. Jag har nämligen tre kartonger fyllda med krukor! Och inte bara kartonger utan massa krukor som är så pass stora att de inte får plats i en kartong heller.

Jag hade ett torp för några år sedan där jag kultiverade och odlade i ganska stor omfattning. Det tog t.ex. två flyttar innan jag lyckades göra mig av med de små avlånga plastlådorna som man kultiverar frön i, ni vet såna med plasttak, små miniväxthus. Nu står jag här och funderar vad jag ska göra med mina kära krukor.

2 kommentarer:

  1. För att kunna svara på vad du ska göra med krukorna behöver du nästan fundera på hur lång tid som det kan tänkas ta innan du har användning för dem igen. Å andra sidan: måste du ändå ha ett släp för att transportera resten av sakerna så kanske du lika gärna kan ta med krukorna också. Det är svårt med sådana beslut! Att köpa nya krukor är dyrt, men man kan ofta fynda dem billigt på second hand.
    Att hålla fast vid krukorna kan vara ett sätt att rent fysiskt hålla fast vid din dröm om att en dag åter ha ett eget torp, och det är också viktigt!

    SvaraRadera
  2. Yes, där sa du det! Det är precis det jag gör, håller fast vid drömmen och det är dyrt att köpa nya krukor. Krukorna påminner mig om det jag vill och det jag behöver. De luktar jord och lera. Tack Helena!

    SvaraRadera