Nåt fel är det

Fick en kommentar under ett tidigare inlägg om att det är roligt att se det går så bra trots att jag förlorat så mycket blod under förlossningen. Sanningen är att det går inte så bra tyvärr. Jag är helt svag i kroppen. Har ingen ork nästan alls och ibland klarar jag inte av att ta hand om Klara. Det gör ont under mina fötter och jag stapplar fram när jag ger mig ut på promenad. Orken är så uttömd att jag skulle kunna skrika vid minsta lilla motgång och ibland gör jag det med och gråter av ledsenhet då jag inte vill känna mig så här. Jag vill ha kraft till att vara med vår dotter. Det är tur att Krister finns så nära till hands nästan jämt. 

Faktum är att jag var piggare för en månad sen...

9 kommentarer:

 1. Kan du inte få järn-dropp? En lite snällare variant istället för att få blod. Hur det dina värden ut för tillfället?

  SvaraRadera
 2. Tråkigt att höra.hoppas att det bli bättre snart.
  Tur att du har en snäll man som hjälper den och er gulliga dotter:-):-):-):-)

  SvaraRadera
 3. Vet du hur ditt järnvärde är? Tänkte även föreslå att kolla sköldkörtelvärdet, inte ovanligt att det blir konstigt efter graviditet, kan ge såna symtom. Det där med fötterna vet jag flera som upplevt efter förlossning, inklusive mig själv. Jag minns inte när det blev bättre, tog nog ett par månader.

  Kolla upp dina värden, det är inte meningen att du ska må såhär!

  SvaraRadera
 4. Jobbigt att ha det sådär! Kanske vore bra att kolla upp m läkare? Samtidigt ÄR man ju ofta otroligt trött i början av bebistiden och livet kan te sig både som en tung dimma och en berg-och-dalbana av känslor. Hoppas det blir bättre snart!

  SvaraRadera
 5. Åh vad tråkigt att läsa Anne! Är du vegetarian? B12-brist tänker jag då på.. En vän till min fick problem med sköldkörteln efter sin graviditet, hon var svimfärdig, svag och rasade i vikt. Men nu leker jag bara runt lekmannamässigt. Ring till sjukvården!!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anne! Jag drog mig för att skriva att symptomen även stämmer in på andra psykiska besvär, precis som att det skulle vara "fulare" att ge det som förslag än typ B12-brist. Om jag inte missminner mig har du också haft utmattning/depression så du har säkert koll på den biten..

   Hoppas att du piggar på dig!

   Radera
 6. Så jobbigt och tråkigt att du inte mår bra! Att få barn är en stor omställning. Din graviditet var såväl fysiskt som psykiskt påfrestande och kanske är din trötthet ett resultat av att du äntligen kan slappna av, nu när er efterlängtade Klara är här? Be ändå om hjälp och kolla upp alla dina värden, om inte annat för att kunna utesluta brister rent närings- och hormonmässigt.
  Många varma kramar

  SvaraRadera
 7. En vän till mig berättade för ett tag sen att hon kände liknande efter sin förlossning och hon fick ett parliter blod och sen återvände livet för henne. Kan ju va vätt att gå till läkaren och få en check!

  SvaraRadera
 8. Kram till dig! Tiden efter en förlossning och graviditet är ofta väldigt jobbig och blir värre av att man sover så lite. Även jag känner mig helt slut och har ofta väldigt ont under fötterna och även i hela ryggen. För mig blir smärtorna och svagheten värre när jag sover sämre. Vår flicka vaknar ofta varje timme för att amma och vissa dagar känner jag mig som ett vrak. Jag skulle kunna somna gående, men har ju en femåring att ta hand om så jag kan ju inte sova när lillflickan sover. Annars är mitt tips att lägga sig varje gång bebisen sover och vila. Jag tycker att det verkar vara väldigt vanligt att vara extremt trött under de första ett och ett halvt åren. Tyvärr! Men jag tror också att för oss som haft en stark psykisk press under lång tid innan och under hela graviditeten är det ändå värre. Det är mycket som kommer i kapp och ger en dimension till till den tröttheten. Det är iaf så det känns för mig. sedan blir det ju inte bättre om man förlorat blod, förstås. Jag vill bara skriva om att jag känner igen mig, (och att jag känner vldigt många som även de arit sjukligt trötta) så att du inte ska känna dig ensam. Varm kram! Vi 5

  SvaraRadera