DNA-test

Igår sände jag iväg ett DNA-test på Klara och mig. Jag beställde det från ett lab i Danmark, vilket jag hittade när jag googlade. Det danska labbet var billigast och tog lika betalt oavsett kön. Det var det som var mycket märkligt med pappatest.se att de tog mer betalt om det var en kvinna som skulle göra testet...

Familjerätten i kommunen gör inte DNA-test om inte det är så att barnet själv vill det. Klara skulle ju kunna som vuxen vilja ha ett intyg på att hon har sitt genetiska ursprung från mig och då kan hon kontakta familjerätten och få det. Äggdonation är relativt nytt för Sverige och Socialstyrelsen har inga riktlinjer hur man ska göra när t.ex. en mamma vill testa om barnet är från det egna arvsanlagen eller från en äggdonation.

Nu är testet på väg till Danmark i alla fall. 2 st bomullspinnar från mig och 2 st från Klara ligger i varsitt brunt kuvert. Man tar testet på insidan av kinden. Snurrar ordentligt på pinnen så att det ska fastna slemhinna på toppsen. Det var lite lurigt att göra det på Klara men jag tror det gick bra. Resultatet bör väl komma nästa vecka. Är dock övertygad om att Klara kommer från mina arvsanlag. Hon är så lik mig när jag var liten.

Amningen slutade jag med för ca två veckor sedan. Det var ett mycket skönt beslut för oss alla. Klara äter var fjärde timme ungefär och nu senaste två nätterna har hon sovit nästan 7-8 timmar i sträck utan mat. Jag har bara gått upp då och då och stoppat in nappen i hennes mun och då har hon förnöjt sovit vidare. 

Har tänkt att jag ska skriva ned en förlossningsberättelse faktiskt. Mycket för att det är intressant för mig själv att kunna gå tillbaka till och kolla in. I måndags var vi till spec. MVC på återbesök och vi diskuterade förlossningen och försökte hitta lite förklaringar till varför den gick som den gick.

Återkommer om det. Nu ska jag gå till min underbara dotter som legat och sovit en stund under mamma och pappas täcke medan jag bakat bröd.8 kommentarer:

 1. På översta bilden till höger är hon oerhört lik dig,
  kul att testa i alla fall.
  Väldigt gullig liten tjej.
  Skönt att det fungerar med maten nu utan några plågor och besvär.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!! Ja, jag tycker det ska bli spännande att få svar.

   Radera
 2. Skönt att du har hittat din väg med amning/ersättning nu! Det finns inte någon anledning till att hålla på att amma om det inte fungerar tycker jag. Dessutom kan pappan bli mer delaktig i matandet. Och sedan slipper du problemet med att SLUTA amma ett ganska stort barn som inte alls vill sluta snutta, som drar dig i tröjan och tycker att det är jättekul att leka med mammas bröstvårta på offentlig plats... Kramis!

  SvaraRadera
 3. Tycker även att lilla Klara är lik sin storebror om man jämför de två bilderna i högerspalten. Men i vilket fall så är hon alldeles bedårande :)

  Kramar!

  SvaraRadera
 4. Tycker verkligen att du ska skriva ned din förlossningshistoria! Visst minns man mycket, men det är jättebra som stöd för minnet att ha det på papper också.... Jag tycker min förlossning blev en räkmacka men blir fortfarande tårögd när jag tar fram och bläddrar i mina egna anteckningar så här halvåret senare. Blir redan en del 'just ja, så var det ju...' Kram!

  SvaraRadera
 5. Hon har dina ögon, håller tummarna, även om jag vet att det inte spelar så stor roll i slutändan. Skönt att veta! Ser framemot att lösa din FL berättelse sedan, suger åt mig alla sådana som en svamp nuförtoden. Kram

  SvaraRadera
 6. Ooh så spännande, jag dyker in här flera ggr per dag nu och väntar på uppdatering :) Jag vet inte om du tycker att resultatet "spelar någon roll" eller hur det är rent känslomässigt men jag tycker att hela händelseförloppet är så häftigt :)
  Kram

  SvaraRadera
 7. Hur lång tid tar det innan svaret på DNA-testet kommer?

  SvaraRadera