Dagens tre positiva

Ja ni vet på Facebook pågår en skickavidarelek som är ganska trevlig faktiskt. Den går ut på att man ska lista tre positiva händelser för dagen i sju dagar. Jag hade det på min blogg ett tag, en gadget i marginalen där jag varje dag skrev in några positiva saker för att påminna mig om att det faktiskt skedde bra saker. Det var då när jag mådde som sämst i slutet på 2009 och början på 2010, precis innan jag träffat Krister.

Detta skrev jag på Facebook idag:
Jag har äntligen varit iväg och fixat AC:n till min bil! (Dock kunde jag knappt komma dit då det är andra smärre problem med bilen, men det är ju en annan historia). AC:n kommer göra det lättare för mig och Klara att göra utflykter i sommar!
2. Det är väldigt positivt att det går att bråka med min älskade make och bli sams fort igen (Till alla som tror att jag och Krister aldrig blir osams så tror ni fel, vi är oerhört envisa - var och en på sitt sätt och varje gång tänker jag flytta och tror att vi aldrig mer kommer prata med varandra (taskiga erfarenheter)).
3. Jag har gödslat mirakelhäcken - så nu kommer den växa kämpa-, kämpa, kämpahög (vi kommer snart sitta bakom den och mysa) 


Tänker att jag gärna vill skriva det här på bloggen med för det hänger ihop med mina uppdateringar här och eftersom jag nuförtiden är lite dålig på att uppdatera så är det ju smart att använda det jag skrev på FB. (Jag är lite vimsig märker jag :-))

TACK till er som kommenterat om amning!! Det har varit väldigt betydelsefullt och ni som läser min blogg är så kloka, så underbart kloka! 

Jag håller faktiskt på att lägga ned amningen. Det blev för mycket kamp och Klara blev bara mer ledsen av att vi försökte. Någon dag så fungerade det och idag när jag gett upp så lät jag henne bara ligga hos mig på bröstet efter att hon fått sin flaska och då rootade hon sig fram mot bröstet - precis så där som barnet gör efter förlossningen. Det är nog så vi får göra. Jag kommer handmjölka lite några dagar framöver och prova ibland att hon får eftersuga lite efter att hon fått mat och se om hon vill mysa lite bara, inte forcera något. Det blir ju lätt så desperat när hon är hungrig. 

Detta beslut känns så bra!! 

Nu ett svar på en fråga från en läsare. Någon undrade om vi kunnat ta reda på om Klara är från mitt ägg eller inte. Familjerätten gör inte det. Däremot kan vi göra det när Klara blir stor och vill veta själv. Det finns dock en sida på nätet som heter pappatest. se där man kan beställa test men mammatestet är flera hundra kronor dyrare än pappatestet. Då blev jag lite tvär. 

Sen tänker jag på en grej. En annan bloggare talade idag om risken att skriva och lägga ut bilder på sin bebis och att bebisen sen i vuxen ålder ska reagera över detta. Jag tänker, det går ju att låsa bloggen så ingen annan kommer åt innehållet. Det kan man ju göra när det gått några år, eller? Finns ändå alla bilder tillgängliga på nätet? Hur resonerar ni kring detta, ni som bloggar om barn osv...

Kramar till er alla! Hoppas ni haft en skön solig dag idag!

Det har jag och Klara haft!

11 kommentarer:

 1. Jag tror det är ett bra beslut av dig att lägga ner amningen.
  Det får inte bli för mycket kamp av det hela.
  Glad bebis / glad mamma.
  Du har ju verkligen försökt.

  SvaraRadera
 2. Som du säkert har sett på min blogg har jag valt att INTE publicera några bilder på mina barn. Inte heller på Facebook eller instagram annat än i undantagsfall. Jag tycker att det är OK att lägga ut bilder när man bara ser "ryggen" eller pyttelite av ansiktet, men inga bilder framifrån, hur lockande det än är att visa upp det man är mest stolt över:-).
  Kramis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det har jag sett. Men vad är anledningen? Hur tänker du? Skulle va intressant att höra. Kram!

   Radera
 3. Jag tänkte innan mina tvillingkillar föddes att jag inte ska lägga ut några bilder, men kunde helt enkelt inte motstå. Nu läggee jag dock knappt upp något på bloggen längre, men på instagram och fb förekommer dom frekvent. Jag tänker på hur jag själv skulle upplevt det och jag hade varit glad om mina föräldrar gjort det. Det är ju ett tecken på att dom är stolta, och det är ju även därför jag lägger upp. Ture och Sixten är ju dom jag älskar över allt annat och är Sååå obeskrivligt stolt över.

  Sen får man ju överväga hur länge det är ok, om ett par år så kanske dom inte vill och då får jag respektera det. (Dom,blir två på söndag)
  Så, jag tror helt enkelt bara att dom kommer se min kärlek till dom!(Om nu ens instagram och fb kommee finnas kvar när dom är stora nog att förstå.)

  Kram och trevlig helg

  SvaraRadera
 4. Ett råd när det gäller bilder och även text (många glömmer bort det) är att tänka vad skulle mitt barn kunna tänka om detta när det är tio eller 15 år och någon i klassen hittar det? Lägger du ut bilder (eller text) på din blogg så äger du rätten helt och hållet till bilderna (och texten) och ingen annan har rätt att använda dem utan ditt medgivande. I verkligheten funkar ju detta tyvärr inte alltid och därför säger man ju att allt som en gång har publicerats på nätet finns alltid kvar där.
  När det gäller facebook så skulle jag vara extremt försiktig med vad jag lägger ut där, även när det gäller bilder på en själv då det faktiskt står i deras användarvillkor att de (och jag tror även deras samarbetspartners) har rätten att använda dina bilder. I vilken utsträckning de faktiskt använder dem har jag ingen aning om men det kan vara bra att ha i åtanke. Det var därför vi valde att inte publicera några bilder på Elliott där och sen har det blivit att vi inte publicerar några bilder alls på honom då vi tycker att det ska vara hans val när han blir äldre. Med det sagt så dömer jag absolut inte folk som väljer att lägga upp bilder på sina barn, jag tycker dock att vissa är lite omdömeslösa med vad de delar med sig av men det är något helt annat.

  Tycker även det är bra att du har släppt det där med amningen lite för jag tror att i längden så skulle det bara bli jobbigt både för dig och för henne. Jag hade ju inga problem att amma men mådde ändå dåligt av själva amningen då Elliott ofta åt oftare än varannan timme. Hade varit bättre om Petra givit honom ur flaska någon gång emellanåt så jag sluppit den pressen (som bara kom ifrån mig själv). Det man ska tänka på om man inte ammar är att barnet fortfarande behöver samma närhet även när det är några månader, alltså hålla barnet i famnen även när den kanske kan hålla flaskan lite själv.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jättebra råd förövrigt om text och bild. Jag tänker att det bästa måste ju vara att lösenordsskydda bloggen och de kan ju ingen i klassenhitta den men hittills tror jag inte vi lagt ut nåt som skulle vara nåt uppseendeväckande för en tioåring, jag hoppas inte det iaf...

   Radera
 5. hej Johanna! Men du, en blogg kan man ju lösenordsskydda och då borde den väl vara svårare att komma in i?
  Men varför skulle någon vilja använda bilder på mig eller på Klara på FB? Vad skulle de vilja göra med dem menar du?

  Att min barn är nära trots att vi matar henne med flaska är självklart. Vi har varje dag en stund där hon ligger naken mot mitt bröst och när vi matar henne så småpratar vi med henne och håller håller henne nära. Jag har en hel del kunskap om anknytning och skulle aldrig tex pallra upp flaskan med en kudde för att slippa hålla den själv!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren skulle va först egentligen.

   Radera
 6. Kram till dig med Johanna!

  SvaraRadera
 7. Min amning kom aldrig igång fastän jag kämpade så det fick ju bli ersättning. Dock fortsatte jag att mysamma och använde ofta det som ett sätt att få henne att somna. Tänkte att de droppar hon får är ju bra. Men sen när hon var fyra månader så ratade hon brösten totalt. Jag tror nog att de allra flesta inte bara fattar, men också vill hålla sitt flaskbarn nära när man matar. Vi slutade inte med det förrän hon själv vägrade ligga i famnen och bli matad och då var hon nog ett och ett halvt eller så... Kram till dig Anne från Lillstint

  SvaraRadera
 8. Ska bara peta in en kommentar om att använda ersättning upp till ett års ålder. Inte gå över till välling för tidigt alltså. Om ni nu kommer att ha välling alls.

  SvaraRadera