V 35 (34+3) Tvärläge

Har känt att något inträffat i livmodern då jag upplevt mindre och annorlunda fosterrörelser. Inga fötter uppe vid bröstkorgen... Mycket riktigt så har Flingan vridit sig och ligger just nu i tvärläge. Någon med erfarenhet av det? Har bebisen sen vänt sig rätt eller ska vi räkna med att det blir snitt nu?

Efter UL så var jag och åt lunch med min syster på ett supermysigt ställe i Gävle och där träffade jag en kvinna som är barnmorska som jag känner till genom Krister. Hon lugnade mig mycket där i stunden, eftersom vi inte hann prata så mycket med läkaren om vad det innebär att bebisen ligger i tvärläge egentligen. Men hon som sagt, sa att det finns stor chans att hon vänder tillbaka med huvudet nedåt så som hon faktiskt låg förra veckan. Frågan är bara när hon gör det. Jag vill helst inte vänta till vecka 38.

Ny koll om två veckor. Lilla kära finaste Flingan, vänd dig rätt! Jag vill föda dig vaginalt!!

Nedan en bild som togs i lördags av Kristers systerdotter, mycket skicklig fotograf vid namn Tezz Pettersson. 

23 kommentarer:

 1. Ja. Lilla E låg på diagonalen med synnerligen dålig utgångslokalisering. Gjorde vändningsförsök som lyckades i en minut när jag ställde mig upp :-D Men sedan vände hon rätt till 37+ nånting. Eller typ rätt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter ju hoppingivande. Jag hoppas verkligen att Flingan vänder sig innan v 37 eftersom vi hoppas på att sättas igång runt v 37+4...

   Radera
 2. Jättefin bild!

  Ture, den tvillingen dom föddes först, låg i tvärläge på alla ul fram till v.35+1 eller något sånt.

  Sen vände han sig rätt och föddes 1 v och 1 dag senare..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, det med låter hoppingivande! TACK. Hoppas att Flingan vänder sig nästa vecka!

   Radera
 3. Vad vacker du är med din mage! Vill minnas att Noah låg rätt ganska långt innan det var dags att födas. Vad Neo beträffar låg han länge på sniskan, men plötsligt en natt bökade han runt som bara den och när jag vaknade sparkade han uppåt och hickade neråt istället. Det var nog runt vecka 36-37 tror jag. Sedan var han fixerad i vecka 38-39 - något som Noah aldrig såg till att bli (trots att han var första barnet).
  Kramis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för komplimangen! Jag är verkligen glad över den bilden!
   Ja, det kan ju dröja fram till 36-37 innan hon vänder sig rätt igen, hon låg ju med huvudet nedåt förra veckan... Grejen är att någon fixering kan vi nog inte vänta på då eftersom hon förmodligen kommer födas v 37, senast 38+0.

   KRAM!!

   Radera
 4. Elliott låg inte i tvärläge men en dag så vände han sig helt plötsligt för att på natten till nästa dag ligga neråt igen... Kommer inte ihåg exakt när det var men vet att det var ganska sent eftersom att de reagerade på det... Tror jag var längre gången än vad du är nu...
  Hoppas hon vänder sig rätt snart igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet ju att de kan vända sig senare med... som din son i det här fallet. Hoppas hoppas Flingan gör lika!

   Radera
 5. Fantastisk bild. Oroa dig inte. Jag har har en förlossning av varje. Ett snitt med en sätesbebis. En vaginal förlossning med lillebror som vände sig rätt. Det sista var roligast, tyckte jag, men båda förlossningarna gick bra. Det blir bra hur det än blir.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det klart att det blir bra med snitt MEN jag vill inte utan jag längtar efter att få föda vaginalt igen! Jag kommer bli grymt besviken om jag inte får göra det. När vände sig lillebror rätt, i vilken vecka?

   Radera
 6. Hej! Min andra dotter låg på tvärsen och de vände henne åt rätt håll två gånger men direkt efter vändningen la hon sig på tvärsen igen. Envis! Så några v. innan förlossning vände hon sig rätt och stannade där. Hon var väldigt livlig i magen under hela graviditeten, ingen av mina andra två barn har rullat runt så mycket som hon. Lycka till med den lille!

  SvaraRadera
 7. Helena Einarsson20 mars 2014 kl. 08:56

  Hej ! Min son låg i tvärläge från v.30 till han föddes. När värkarbetet startade så la han sig rätt :-) Enligt min barnmorska (Hudiksvall) var det vanligt för omföderskor. Ligger bebben rörligt så skulle jag vara lugn :-) All lycka till er !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter bra. Då hade du flyt med sonen! Pratade med vår BM idag och hon sa att man kollar med UL när förlossningen startat och ligger bebisen kvar i tvärläge så blir det snitt. Då måste din son ha vänt sig innan, för jag antar ni gjorde UL när ni kom in? Tack för lyckönskningarna - behövs verkligen lite tur och flyt nu!

   Radera
 8. Ska hon heta Flingan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, nej självklart inte! Vi har ett annat namn på gång :-)

   Radera
 9. Håller tummarna för att Flingan vänder sig!! Jättefin bild!! Kram Maja

  SvaraRadera
  Svar
  1. TAck Maja, ja idag får vi svaret om hon vänt sig denna vecka. Har hon inte det så har hon en vecka till på sig! Kramar tillbaka

   Radera
 10. Jättefin bild! Håller tummarna att flingan vänder mot exithålet när det är dags. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Camilla! Vi ska kolla idag... Kram

   Radera
 11. Underbar bild Anne, tänk vilken mage. Eva låg helt rätt hela tiden, så jag har ingen erfarenhet själv... Men jag har vänner där babyn legat snett men som har vänt sig lagom till förlossningen. Så Kul att få fälja din resa och tänk, snart är du i mål :-)
  Många kramar Åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej kära Åsa! Jag är så dålig att gå in på att läsa andras bloggar nu och saknar att läsa din! Ska titta in där snart igen! Ja, snart är vi i mål! Kram <3

   Radera
 12. Jag har bf om 2 dagar, i v.36 konstaterade bm att liten låg med huvudet ner och var fixerad. Var på mvc v.38+5 och då låg liten plötsligt i tvärläge. Fick tid 2 dagar senare för vändningsförsök, väl inne så hade liten vänt sig tillrätta på egen hand. Så oroa dig inte i onödan. Följer din blogg men har ej kommenterat innan. Vi var med i samma tråd på minbebis när du väntade tusse. Han är dessutom född på min födelsedag, har vurmat lite extra för er och är så själaglad för er skull. Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!! Jag minns dig! Var faktiskt in i apriltråden för bebisar 2014 och såg att du var med där! Otroligt att vi ska få barn exakt tre år senare på nästan samma datum igen ju! Jag tror Flingan lagt sig rätt nu. Vi ska kolla idag! Lycka till själv!!

   Radera