lavendelbad och ägglossning

Nytt jobb. Flera olika tankar och känslor att ta ställning till. Behöver slappna av, koppla av. Igår när jag kom hem så tog jag ett lavendelbad, trots allt som ligger och väntar och nästan ropar på att få bli gjorda, så tog jag ett lavendelbad. Det första badet sen Tusse föddes faktiskt. Jag badade ju lavendelbad på förlossningen när värkarna hade satt igång. En stund där i badet så mindes jag så starkt hur jag låg i det där badet med den stora magen som stack upp. Nu låg jag där i vårt nya hus, i badkaret och tittade lite eftertänksamt på min mage där nere under vattnet. Efter en stund förbyttes ändå det eftertänksamma till hoppfulla tankar om framtiden. Bra. Skönt så. Fint.

Efter badet gjorde jag kroppsscanning. Mindfulness-träning enligt Mark Williams m.fl. Jag somnade. Kroppsscanningen är inte till för att somnas till. Men det gör mig inget. Inget alls. Sov hela kvällen. Vaknade vid 21.30...

Idag fick jag en glad gubbe på Ägglossningstestet! Nu äntligen har min kropp kommit igång, sju månader efter förlossningen. Så skulle det kanske ha blivit även om Tusse levt. Det tar ett tag för kroppen att komma igång. Det är bara det att det är svårare att acceptera när det inte finns ett levande barn.

Nu är jag glad, lika glad som den här gubben :-)
8 kommentarer:

 1. Hejja glada gubben!!! :)

  SvaraRadera
 2. Åh! Vad bra! och vad skönt!

  Hoppas och önskar med dig nu och framöver! :)

  SvaraRadera
 3. Vad skönt att kroppen äntligen är igång igen. Jag väntar fortfarande men är bara på cykeldag 40.

  Kram kram

  SvaraRadera
 4. Vad härligt!! grattis- ett första steg... Sa LENA T

  SvaraRadera
 5. Det gör mig glad att se! Som du säger, om vi fått behålla våra små barn så hade vi förmodligen ammat i flera månader och sedan först några månader efter det börjat oroa oss för ägglossning ...

  SvaraRadera
 6. Såna glada gubbar vill vi se mer av :) ! Ha det gott Anne och var rädd om dig!Kram

  SvaraRadera
 7. Jag kommer också ihåg mitt första bad efter att Noa hade fötts, var för nån/ett par månader sedan, det kändes så konstigt att ligga där utan att ha den där stora magen som stack upp över vattenytan. Jag badade mycket med Noa och jag tror att han tyckte väldigt mycket om det, det kändes som att både jag och han fick ett lugn av det.

  Vad glad jag blir för din glada gubbe och jag håller verkligen tummarna för dig och hoppas på att det är din tur...
  Kram fina Anne

  SvaraRadera