Sammanfattning - lite vardagliga bestyr

Undviker fortfarande gluten, laktos, vitt socker, alkohol och kaffe. Fuskade dock i helgen med kaffe. Det var gott hemma hos L, när vi satt i hennes soffa och drack varsin kopp. Då var det gott med kaffe, annars kan jag nog vara utan det.

Letar efter någonstans att bo då det är nödvändigt att jag flyttar ifrån det boendet jag har nu. Jag vet inte var jag ska bo, inte ens vilken stad... knepigt. Jag är som ett enda stort frågetecken helt enkelt.

Just nu sitter jag och väntar på posten och hoppas där finna en blankett från F-kassan. Postbilen måste helt enkelt har åkt förbi redan och inte haft några brev till mig då klockan faktiskt är halv två nu! Men jag har inte sett den.... Jag anmälde mig sjuk förra tisdagen och pratade med en person som sedan inte gjort det hon ska. Hon har inte registrerat detta så därför har jag inte fått blanketten som man ska fylla i för att få lite pengar. Jag får åka in till F-kassan och hämta en blankett själv, annars finns det nog stor risk att jag inte får några som helst pengar till jul (iofs risk för det ändå, handläggningstiden är 30 dagar). Jag vill inte fortsätta vara sjukskriven men kommer nog vara det hela december ut i alla fall.

Jobbar vidare med mig själv men tycker fortfarande att jag använder datorn för mycket som en flyktväg, den är det mest kravlösa jag kan komma på, så enkelt att ta till, så anspråkslös och samtidigt lite spännande. Jag har en bok om Vygotskij som jag behöver läsa och skriva om den, kanske kan jag få ut mina poäng i pedagogiken från musikhögskolan i alla fall....

Nedanstående rader slog an en ton i mig. Det känns som något mycket viktigt för mig att inse mina begränsningar för att kraven inte ska bli så höga. Det där med falska drömmar funderar jag mycket över, vad det är och visar sig...

Vishet
är att se begränsningen
utgå från den
och överge de falska drömmarna
(Lars Björklund)

1 kommentar:

  1. Kloka ord från Lars Björklund - och från dig! De tar jag med mig. Jag känner igen mig i det du skriver om att man lätt faller till föga för datorns kravlösa sällskap. Kanske är det bättre att läsa en bok, men det känns mer kreativt att blogga och det lösgör en del tankar man bär inom sig.
    Hoppas du får dina pengar i tid. Det är på tok för långa handläggningstider, särskilt om man som du, anmält sig sjuk och sedan inte får blanketterna i tid.

    SvaraRadera