JUL

Som tradition har vi i min familj ofta ägnat kvällen innan julafton till att äta den nybakade skinkan, även provsmakat vår inlagda sill, kanske till och med en nubbe. Någon gång har vi också rimmat och skrivit vers till våra paket. I år blev det inte så. Jag har inte haft sån stor inspiration att köpa julklappar i år. Jag brukar annars tycka väldigt mycket om det! Det är så mysigt att få till precis den där julklappen som just den personen skulle uppskatta.

Julafton är den dagen vi verkligen njuter i min familj. Idag ska jag jobba först (första gången på en månad sen sjukskrivningen) men när jag sen kommer hem tar vi det verkligen lugnt. Maten är den största höjdpunkten. Den dukas fram på bordet i köket som buffé. Vi tänder eld i spisen och låter massor av ljus brinna runt matbordet. Stämning och gemensam njutning. När maten är intagen går vi över till julklappsutdelningen och den brukar i många fall hålla på till framåt elva på kvällen.

Det kommer bli en skön julafton i år med trots att min själ är mer sargad än vanligt.

GOD JUL till er alla, jag önskar er en skön helg på alla sätt och vis!

1 kommentar:

  1. Anne, jag önskar dig verkligen en härlig jul. Låter som det blir en trevlig kväll. Jag hoppas att du i något av tomtens paket hittar balsam för själen. God Jul!

    SvaraRadera