Hejsan Tanke!

Jag bokade in samtalet igår. Inte 9.30 utan 10.25. Idag har jag gjort likadant men när jag hade det bokade samtalet så kom det inte så många tankar. Nu när det är e.m så är det desto mer tankar... Hm...Idag är det en sån dag när jag går och önskar att saker och ting var annorlunda. Såna tankar är det. Hejsan tanke!

Det går ju att se det hela på olika sätt. Det kan ju bli som ett önskemål som jag vänder utåt och ser fram emot att få önskan uppfylld. Det kan också tyvärr bli ett önskemål som är krampaktigt och krävande: " Varför har jag inte det annorlunda, jag önskar att saker och ting var på ett annat sätt, vill ha kontakt med människor, vill ha sammanhanget". De slags tankarna är dränerande. Men tanke, där är du och du finns här och du längtar - Åh, ja vad jag förstår din längtan!

Jag har gått runt i dag och känt mig rastlös. Jag har all möjlighet att göra något, pyssla med något, läsa något men det går inte idag. En av tankarna säger att det inte går att hitta på något - att jag är ensam och att det finns så många fantastiska platser att vara på just nu än just den som jag är på. Det säger också en tanke. Hejsan tanke! Det är det du säger, jaha, okej... jag hör vad du säger...

2 kommentarer:

  1. Visst är det viktigt att lyssna på sina tankar Anne, det gör du helt rätt i! Och att hälsa de välkomna som du gör med ett "Hejsan Tanke" det tänker jag ta efter. Bra idé!
    Men som det utslitna ordspråket säger "gräset är inte alltid grönare på andra sidan", vad än tankarna försöker intala oss att tro.

    SvaraRadera
  2. Nej dessa tankar är enträgna och ibland, som idag känns det som att de är min plågoande. En del av det de säger är ju sant det är det som är problemet men jag kan inte förändra det som hänt och det jag gjort i olika situationer.

    SvaraRadera