Avloppsrensning

Åkte från Stockholm i morse. Själen är inbäddad. Snön som kommer igen. Hittar några texter som jag sjunger tillsammans med en H som spelar gehörspiano med mycket lyhörda fingrar. Ett Roland - elpiano - med härlig mekanik. Mina låtar lyfts fram och det känns så enkelt. Själv känner jag mig genialisk men är tveksam på om det uppfattas så utifrån. Skulle repa igen på kvällen men orkade inte. Tillräckligt med prestation.

Kommer hem till Åsa, späntar lite ved igen. Skönt att hugga i, jag klyver vedträden med ett enda hugg. Hugg. Hugg. Snön faller. Går in för att diska. Stopp i vasken. Nytt projekt. Trött under allt. Trött och spänd i kroppen, men ändå skönt att rensa. Rensar hela underredet på diskbänken. Hittar en tesked, en gaffel och en kniv i avloppet! Hittar tjockt slam som är som sand. Hittar gammal mat, rester, skal. Rensar och tar bort rör efter rör. Skruvar isär och får nästan inte i hop det igen, hur satt kröken ihop från början? Får ihop rören och vattnet rinner helt friktionsfritt genom vasken ned i rören.

2 kommentarer:

 1. Härligt Anne, det gäller att rensa i rören.
  Vad bra att du fick till din Tacksam-ruta!
  Min Ellen rensar våra rör. När vi insåg att vi var ensamma i huset suckade jag och sa att det enda jag behöver mitt ex till är att rensa rören. "Men mamma," sa Ellen. "Det klarar vi!" Och det gör vi, mest hon. Kram!

  SvaraRadera
 2. Det känns som rör-rensningen var lite symbolisk för det Du själv går igenom just nu!

  Skickar lite värmande och peppande kramar i det vintervackra och hoppas verkligen att Du fortsätter med sången. DET, om något, är själavårdande!

  SvaraRadera